Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Senaste träningspassen

januari 11, 2011

I söndags så färdades jag och några kamrater ut till ön Kawau för en rundvandring. Där sprang det omkring ganska stora bruna fåglar som snabbt försvann in bland buskagen när man närmade sig. Det såg ut att finnas en hel del kött på dem. Olyckligtvis så lyckades jag inte knipa någon av dem. Antagligen är det maorierna som lärt de små liven att fly undan när människor kommer nära. En pilbåge skulle dock göra processen kort med de små liven. Det är dock mycket möjligt att det är olagligt att jaga dem. Det blev iaf lite spring och stoj i backar och snår.

Påfågel

Påfågeln eller vad det nu är på bilden är definitivt höjd över alla former av jakt. Ärligt talat så vattnades det inte särskilt mycket i munnen heller ty fågel smakar inte särskilt angenämt i rått skick.

I går nyttjade jag gymmet i hyreshuset då jag ännu inte fixat medlemskap på Les Mills och min tillfälliga promotion där har gått ut. Det blev hantelrodd med tyngsta hanteln – 25 kg – i 1 set á 50 reps per arm. Ganska jobbigt var det. Sedan blev det pullovers med en 20-kiloshantel i varje hand. Betydligt jobbigare än att köra med en 40-kiloshantel hållen i båda händerna då man måste balansera hantlarna och därför ej kan nyttja den elastiska energin i vändläget på samma sätt. Idag har jag signifikant träningsvärk i övre rygg och triceps. Pullovers är utan tvekan den bästa övingen för triceps. Man kan lasta på ordentligt med vikt, det blir hög tid under anspänning och man slipper belasta armbågarna. Visst det är väl ingen regelrätt dynamisk kontraktion för triceps men den sväller upp som fan och träningsvärken är inte att leka med så jag tror stenhårt på övningens nytta för triceps.

« Previous post
Next post »