Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt
Category: Träningen

Snabb uppdatering

februari 14, 2011

Jag har på sistone haft tankarna på andra ställen än bloggen. Men jag lever, tränar ibland och äter dagligen. Har dock haft dålig aptit på slutet och har därför passat på att göra mig av med lite fläsk. Finns en del kvar att ta av men jag är på rätt väg. På morgonbilden nedan är vikten kring 78 kg på 177-178 cm att jämföras med julgrisbilden då vikten låg kring 81. Ska väl upp ett par kilo fettfritt och ner nåt kilo fett innan jag känner mig nöjd. Benen är lite platta just nu men ett par rejäla benpass och köttportioner kan nog göra susen. Finns säkert ett par kilo tryck att inhämta ganska snabbt där.

dagsformen

Och innan ni frågar så låt mig svara: Ja, spegeln är befläckad, men inte av narcissismens utgjutelser utan av hetsig tandborstning. Tills nästa gång ska jag fixa fotograf, dagsljus och helkroppsbilder. Jag kommer även att investera i en filmkamera någon gång i framtiden och då får ni äntligen höra mina långa monologer, beskåda mina blodiga måltider och verkligen uppleva galenskaperna. Men det ligger på is just nu. Först måste jag styra upp pengaflödet. Det är lite jobbigt att man måste jobba för att leva.

Senaste träningspassen

januari 11, 2011

I söndags så färdades jag och några kamrater ut till ön Kawau för en rundvandring. Där sprang det omkring ganska stora bruna fåglar som snabbt försvann in bland buskagen när man närmade sig. Det såg ut att finnas en hel del kött på dem. Olyckligtvis så lyckades jag inte knipa någon av dem. Antagligen är det maorierna som lärt de små liven att fly undan när människor kommer nära. En pilbåge skulle dock göra processen kort med de små liven. Det är dock mycket möjligt att det är olagligt att jaga dem. Det blev iaf lite spring och stoj i backar och snår.

Påfågel

Påfågeln eller vad det nu är på bilden är definitivt höjd över alla former av jakt. Ärligt talat så vattnades det inte särskilt mycket i munnen heller ty fågel smakar inte särskilt angenämt i rått skick.

I går nyttjade jag gymmet i hyreshuset då jag ännu inte fixat medlemskap på Les Mills och min tillfälliga promotion där har gått ut. Det blev hantelrodd med tyngsta hanteln – 25 kg – i 1 set á 50 reps per arm. Ganska jobbigt var det. Sedan blev det pullovers med en 20-kiloshantel i varje hand. Betydligt jobbigare än att köra med en 40-kiloshantel hållen i båda händerna då man måste balansera hantlarna och därför ej kan nyttja den elastiska energin i vändläget på samma sätt. Idag har jag signifikant träningsvärk i övre rygg och triceps. Pullovers är utan tvekan den bästa övingen för triceps. Man kan lasta på ordentligt med vikt, det blir hög tid under anspänning och man slipper belasta armbågarna. Visst det är väl ingen regelrätt dynamisk kontraktion för triceps men den sväller upp som fan och träningsvärken är inte att leka med så jag tror stenhårt på övningens nytta för triceps.

Matkånkning

januari 6, 2011

Dagens pass blev matkånkning från Aussie Butcher i New Market till Auckland Central. Jag skulle gissa på cirka 3.5 km ena vägen. Det låter kanske inte så mycket men det var förbaskat jobbigt i den här hettan. Särskilt med min träningsvärk i magen. Jag klarade inte av att hålla kroppen upprätt utan gick framåtböjd under min börda som en puckelrygg. Jag köpte på mig 6 kg ytterlår, 1 kg oxbringa, 1 kg soppben, 1.5 kg märgben och 1 kg bbq-stek. Allt rått, färskt och oprocessat så klart. Därtill köpte jag på mig 1 kg avokado, 1 kg tomater, 2 unga färska kokosnötter a 0.5-1 kg styck samt två vattenmeloner som antagligen vägde 3.5 kg styck. Totalt 21-22 kg alltså. Jag fick ner 14 kg i ryggsäcken. Resten bar jag.

Jaktbyte & samlande