Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt
Category: Recept

Julgodis

december 31, 2010

I juletider måste man ha julegodis. I år bestämde jag mig för att göra en variant av rå ischoklad. Kokosfettet vet jag väl inte om man kan kalla rått men det andra var utan tvivel rått.

1 dl finhackade råa kakaobönor
0.5 dl finhackade råa sötmandlar
100 gram kokosfett (gärna kallpressad kokosolja)
En dutt rå honung

Placera alla ingredienserna i en mixer och kör tills det är jämnt fördelat. Häll sedan smeten i formar och förvara kallt så att det stelnar. Själv fick jag inte tag i några vettiga formar så jag körde bara ner allt i en matlåda och skar sedan upp i fyrkanter efter att det stelnat. Resultatet var smaskens och alldeles lagom krunchigt.

julgodis

Råa honungsrecept

juli 30, 2010

Jag fortsätter på temat råa recept från Nathan Donahoe. Denna gång är det rå honung som står i centrum:

Jag är inget stort fan av honung men om man nödvändigtvis vill åt sötma så är rå honung med intakta proteiner/enzymer det bästa alternativet.

Rå mozarella och ceviche

juli 29, 2010

Det finns kockar här i världen som specialiserar sig på tillagning av rå mat och då syftar jag inte på rå veganmat. I somliga städer i USA finns det tydligen en tillräckligt stor marknad för att göra detta kommersiellt. Jag vill passa på att lyfta fram en amerikansk herre vid namn Nathan Donahoe som chefar i det råa köket.

I dessa tre filmer får vi se honom tillaga rå mozarella och ceviche:

Uppenbarligen så kan rå mat göras lika aptitretande och estetisk som vanlig tillagad mat utan att dess hälsosamhet kompromissas.