Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Skaldjur är inte att leka med

januari 26, 2010

Jag köpte på mig lite färska skaldjur idag. Både musslor och nåt annat slibbigt hermafroditiskt djur. De senare krävde inget öppnande men de var tyvärr fulla av sand så det var ingen kulinarisk höjdare att förtära dem. Men ner gick dem iaf. Musslorna, å andra sidan, spjärnade emot och ville inte öppna sig. Jag bände, slet och kämpade med händerna tills skalet på musslan sprack och skar upp ett djupt skärsår i tummen. Jag gjorde processen kort med musslan innanför skalet. Just som jag var klar med den så såg jag att de andra musslorna hade börjat öppna sig på glänt, antagligen på grund av att de inte längre låg på is. Tydligen blir man straffad av att ha bråttom. En liten kniv in genom öppningen gjorde processen kort med muskeln som opererade skalet på de resterande små liven. Det sista musslorna förnam i livet var att sörplas upp av mig.

Såret på tummen ignorerade jag så klart. Äter man så mycket kött som jag så koagulerar blodet på nån minut; iaf så länge det inte är någon större åder inblandad. Och vad gäller skaldjur så är jag skeptisk. Det är mycket skal, sand och bök och lite kött. Det är klart, det är ju bättre än att svälta.

mat-2010-01-26

skal-2010-01-26

Observera persiljan eller vad det nu är i påsen. Jag hinner helt enkelt inte med när de laddar påsarna med mina inköp. Vem vid sina sinnens fulla bruk äter persilja? Det vänder sig i magen bara jag tänker på det.

« Previous post