Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Saker jag inte borde ha svalt: Del 4 – Förbjuden frukt

juni 30, 2010

Titeln är lite missvisande för i det här fallet så är det frågan om saker som aldrig ens borde ha vidrört min mun. Det hela tilldrog sig för bara några dagar sedan och utan att bli alltför profetisk så vill jag bestämt hävda att fler olyckor av liknande slag väntar mig i min arma framtid. Men ingen skuld skall falla på mig. Det är kvinnan, bäraren av arvsynden, som frestar mig och leder mig raka vägen in i fördärvet.

Jag visste att frukten som hon höll i sina händer var förbjuden men jag visste också att jag inte hade något val. ”Efter att du ätit av denna ananas så får du lägra mig”, sa hon och tindrade med ögonen. ”Ät hela frukten och jag är din för evigt”. Jag skar upp ananasen i skivor och smaskade och åt. Gott, syrligt och saftigt var det. Det började kännas lite konstigt kring och i munnen efter att en tredjedel gått ner. När hälften var kvar så började det svida men jag fortsatte tappert min kamp. När frukten var slut så gjorde det rent ut sagt ont i munnen och en konstig järnsmak infann sig. Jag slickade lite fruktsaft från mina fingrar och såg till min fasa att de kom ut blodiga ur munnen. Alla tankar på sex och reproduktion skingrades som antiloper jagade av lejon på savannen. Kvar fanns bara smärta och förtvivlan. Och en liten portion dyrköpt visdom.

Den förbjudna frukten sprungen från kunskapens träd i edens lustgård var uppäten, min mun var förstörd, paradisets portar var obönhörligt stängda och exilen var ett faktum. I tidernas begynnelse så blev Adam förledd av Eva och historien upprepar sig gång på gång. Det man lär sig av att äta frukten är att man hade gjort bäst i att låta bli. Men då kunskapen är vunnen så är det redan för sent. Det är ödets ironi mina damer och herrar.

Och kom nu inte med nåt fånigt svar om att misstaget var att äta *hela* frukten. Att äta bara några munsbitar frukt för att inte fräta sönder tungan och läpparna är fullkomligt löjligt. Ät hela frukten, ja gärna all frukt du kan komma över, och lär dig sanningen om vad fan det är du stoppar i dig. För att bli vis så måste man torrlägga kunskapens källa och skövla kunskapens träd. Några ynkliga klunkar och munsbitar gör dig bara mer korkad och ovetande än du var innan.

Notera den blödande tungan. Även läpparna fick sig en törn men det syns inte på bilden. Nedan finner du bilden på resterna av den frukt som åsamkat allt detta lidande: