Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt
Category: Maten

Saker jag inte borde ha svalt: Del 4 – Förbjuden frukt

juni 30, 2010

Titeln är lite missvisande för i det här fallet så är det frågan om saker som aldrig ens borde ha vidrört min mun. Det hela tilldrog sig för bara några dagar sedan och utan att bli alltför profetisk så vill jag bestämt hävda att fler olyckor av liknande slag väntar mig i min arma framtid. Men ingen skuld skall falla på mig. Det är kvinnan, bäraren av arvsynden, som frestar mig och leder mig raka vägen in i fördärvet.

Jag visste att frukten som hon höll i sina händer var förbjuden men jag visste också att jag inte hade något val. ”Efter att du ätit av denna ananas så får du lägra mig”, sa hon och tindrade med ögonen. ”Ät hela frukten och jag är din för evigt”. Jag skar upp ananasen i skivor och smaskade och åt. Gott, syrligt och saftigt var det. Det började kännas lite konstigt kring och i munnen efter att en tredjedel gått ner. När hälften var kvar så började det svida men jag fortsatte tappert min kamp. När frukten var slut så gjorde det rent ut sagt ont i munnen och en konstig järnsmak infann sig. Jag slickade lite fruktsaft från mina fingrar och såg till min fasa att de kom ut blodiga ur munnen. Alla tankar på sex och reproduktion skingrades som antiloper jagade av lejon på savannen. Kvar fanns bara smärta och förtvivlan. Och en liten portion dyrköpt visdom.

Den förbjudna frukten sprungen från kunskapens träd i edens lustgård var uppäten, min mun var förstörd, paradisets portar var obönhörligt stängda och exilen var ett faktum. I tidernas begynnelse så blev Adam förledd av Eva och historien upprepar sig gång på gång. Det man lär sig av att äta frukten är att man hade gjort bäst i att låta bli. Men då kunskapen är vunnen så är det redan för sent. Det är ödets ironi mina damer och herrar.

Och kom nu inte med nåt fånigt svar om att misstaget var att äta *hela* frukten. Att äta bara några munsbitar frukt för att inte fräta sönder tungan och läpparna är fullkomligt löjligt. Ät hela frukten, ja gärna all frukt du kan komma över, och lär dig sanningen om vad fan det är du stoppar i dig. För att bli vis så måste man torrlägga kunskapens källa och skövla kunskapens träd. Några ynkliga klunkar och munsbitar gör dig bara mer korkad och ovetande än du var innan.

Notera den blödande tungan. Även läpparna fick sig en törn men det syns inte på bilden. Nedan finner du bilden på resterna av den frukt som åsamkat allt detta lidande:

Rått kött och kroppsbyggning

juni 25, 2010

Rått kött har utan tvivel varit en grundläggande komponent i människans och dess föregångares kost under miljontals år. Men hur är det med kroppsbyggning och rått kött?

Dagens doping, pulver, ris, kyckling och tonfiskdominerade kroppsbyggningskultur lämnar föga utrymme för rått kött och det är rent ut sagt ett fullkomligt främmande koncept för de allra flesta moderna människor, kroppsbyggare eller ej. Men det har inte alltid förhållit sig på detta vis. Rått kött var inte alls främmande för många av de tidiga utövarna av modern kroppskultur. Många klassiska strongmen såsom bröderna Saxon och Hermann Goerner inkorporerade rått kött i sin kost och många av de tidiga entusiasterna på Muscle Beach åt ett och annat mål rått kött, ofta i form av nymald köttfärs. Vad gäller rå mjölk så var det mer regel än undantag inom den tidiga kroppsbyggarkulturen och den ursprungliga milk-and-squats-rutinen var naturligtvis baserad på opastöriserad mjölk. Den enormt starke Paul Anderson var tex känd för att dricka kopiösa mängder rå mjölk i samband med sina träningspass.

Ätandet av rått kött och drickandet av opastöriserad mjölk utgjorde alltså signifikanta inslag i den tidiga kroppsbyggarkulturen men tappades bort någonstans på vägen till den plats kroppsbyggning befinner sig på idag. På sistone har dock rått kött och opastöriserad mjölk genomgått en mindre renässans inom kroppsbyggarkretsar, i alla fall i USA. Det är väl att bemärka inte många som hoppat på tåget men intresset och uppmärksamheten finns där. Och det är sannerligen på tiden. Modern kroppskultur startades av intelligenta och visionära människor med ett helhetsperspektiv på träning, kost, hälsa och livsstil. Människor som inte hade tillgång till doping och fåniga pulver utan som fokuserade på hård träning och naturlig kost. Tänkande människor för vilka hälsa och kroppsutveckling gick hand i hand. En ursprunglig livsstil som är så långt ifrån dagens dopingförstörda, förvirrade, ohälsosamma, ytliga, andefattiga och kärringaktiga kroppsbyggarkultur man kan komma.

Jag stötte nyligen på några intressanta intervjuer på detta tema på Superhumanradio. Personen som intervjuas är författaren och råköttentusiasten Randy Roach som har skrivit en mycket läsvärd bok vid namn ”Muscle Smoke and Mirrors” – en bok som alla kroppsbyggningsintresserade människor borde beställa hem och läsa. Det kan också vara av intresse att veta att volym 2 och 3 av boken är under utveckling.

Ett utdrag ur den eminenta boken kan läsas på westonaprice.org. Intervjuerna på Superhumanradio finns att tillgå här:

Show 434

Show 440

Tyvärr verkar inte show 420 på samma tema ligga uppe men de två ovanstående intervjuerna räcker gott och väl. Det är bara att slö dövörat till när de plågsamma reklaminslagen kommer.

Rått kött och flickvänner

juni 18, 2010

Jag har inte uppdaterat här på ett tag och anledningen är att jag varit upptagen med spelet som heter livet. Jag har jagat. Inte bytesdjur utan kjoltyg. Det finns inget som tar så mycket tid, energi och pengar i anspråk som fruntimmer. I detta inlägg kommer jag att redogöra för hur jag bär mig åt för att upprätthålla min kost utan att driva de stackars liven på flykten.

Första dejten: Normalt sett hamnar man på ett café eller ölhak under den första dejten. Visst det är lite tråkigt och fantasilöst men vad gör man? Det gäller att ha utsett destinationen i förväg och snackat ihop sig med personalen eller bartendern. En flaska opastöriserad mjölk skall vänta i deras kylskåp. När man beställer något att dricka så är det bara att blinka till med ögat och säga: ”A glass of milk for me”. Det viktiga är att man dricker något. Vad som dricks är i princip irrelevant. Vatten är dock en stor party pooper så det bör undvikas. Det måste vara något med smak. Opastöriserad mjölk är helt perfekt. Eller så nöjer man sig med lite grönt te. Men te missfärgar tänderna så det går bort för mig.

Restaurang: Här är det inget att orda om. Det är bara att styra stegen mot en restaurang som serverar rejäla stekar. Köttet beställes blodigt eller blått. Potatisen bytes ut mot extra bea. Grönsaker är ett nödvändigt ont på tallriken. Det är bara att låta bli att äta dem när de väl ligger på plats. En munsbit kanske för syns skull. Köttet ätes med kniv och gaffel. Vatten till maten är ett utmärkt val. På ett cafe eller ölhak är vatten ett efterblivet val men på restaurang signalerar det sundhet. I slutändan sitter man och äter i princip rått kött utan något till mitt framför ögonen på ett icket ont anande sällskap. Ett sällskap som kommer att charmas av att grönsakerna knappt har rörts. Skippa efterätten.

Första gången hemma hos någon: Här handlar det mest bara om logistik. Rätt plats vid rätt tidpunkt. Bästa tidpunkten är kvällen, helst en fredag eller lördag. Lägenheten eller huset bör vara folktomt. Man måste snabbt se till att man hamnar i sovrummet med stängd dörr. För att se på film, kolla videoklipp eller foton på laptopen eller dylikt. Sedan gäller det att snabbt få kroppskontakt och eskalera till kram, hångel och slutligen sex. Undvik köket och allt vad mat heter innan detta. Det gäller att ge riktigt bra sex i ett tidigt skede av besöket. När detta väl är avklarat så finns det tid för mat. Kex, ost och oliver är en klassiker. Skippa kexen och ät osten och oliverna. Sällskapet kommer bara att tycka att detta är charmigt och hälsosamt. Det viktiga är att man ser ut att må bra och inte skäms för att skippa kexen. Det gäller att aldrig förklara sig eller ursäkta sig. Valet av födoämnen måste vara en naturlig del av en själv.

Laga mat tillsammans: När sexet väl är överstökat så gäller det att eskalera maten. Carpaccio, Steak Tartar eller Ceviche är perfekta för detta ändamål. Rått men ändå tillagat kött. Det viktiga är att man processar maten på något sätt. Det måste dock vara en moderiktig processning och både carpaccio, steak tartar och ceviche är godkända i detta hänseende. Sedan är det bara att äta och njuta. Vatten med lite färskpressad citron i blir en perfekt måltidsdryck. Man kan också testa att göra egen rå mozarella och äta med tomater till. Det är bara att lämna lite opastöriserad vassle i en sluten behållare under en månad i rumstemperatur så att den blir till vinäger. Sedan häller man rumstempererad färsk opastöriserad mjölk i vinägern och knådar ihop mozarella-bollar av den koagulerande massan. Enkelt och gott.

Snacks till film: Bäst är att skippa dem helt men annars funkar ju beef jerky om man får tag i bra grejer utan en massa onödiga tillsatser. I värsta fall går det ju alltid att göra egen beef jerky och ta med sig i en stillfull påse.

Alkohol: Alkohol bör undvikas men inte helt då det är för socialt handikappande. Det går att göra alkoholhaltig dryck av opastöriserad mjölk som får självjäsa. Annars får man leta rätt på ett bra åldrat vin. Osötad sherry eller portvin funkar alltid. Det gäller bara att hålla nere mängden. Annars kan man ju göra eget mjöd eller öl om man orkar.

Rått kött, rå hjärna och rå benmärg: Det är bäst att äta detta i sin ensamhet till att börja med. Har man riktigt bra sex så kan man berätta för flickvännen att man äter detta ibland, vilket kommer att vara ok bara så länge man inte gör det framför henne. Äter man det råa köttet fint uppskuret med kniv och gaffel så kan man komma undan med att göra det framför henne även om det inte är processat på annat sätt. Rå benmärg kan man komma undan med om man blandar den med lite vitlök och andra kryddor samt ger det hela en festlig form. Ett kryddsmör till köttet helt enkelt. Rå hjärna är det dock tveksamt om man någonsin kommer att komma undan med i damers sällskap. Kanske som efterrätt med grädde, honung och färskpressad citron till i någon avlägsen framtid.

Hur långt har jag kommit i mitt 2 veckor gamla förhållande då? Mitt framför ögonen på henne har jag gjort följande:

  • Ätit i princip rått kött – en snabbt ungstekt stek – med bara händerna.
  • Ätit rått kött direkt från skärbrädan när jag gjorde Carpaccio.
  • Druckit rå köttsaft direkt ur köttförpackningen.
  • Fått henne att slicka rå köttsaft från mitt finger.
  • Smörjt in hennes ansikte och händer med opastöriserad tung grädde samt matat henne med grädden.

Hon gillade grädden men köttet var det lite si och så med. Ge mig ett par veckor till så ska jag nog ha fått i henne en och annan rå köttbit.