Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Nytt år, annan himmel men samma matsedel

januari 4, 2011

Ett nytt år har börjat och om bara 27 dagar fyller jag 32 år. Jag är en man i mina bästa år. En levnadskonstnär i bästa hugget. Jag är i blomman av min ålder och jag blir bara färggrannare för var dag som går. Olyckligtvis så är ozonlagret rätt tunt här i Nya Zeeland och mina pigment är inte dem bästa. Jag har genom åren bränt mig alldeles fördärvad.

Försa gången det gick riktigt illa var i 25-årsåldern när jag somnade på stranden på Kreta helt utan solskydd. Jag hade just börjat med rått kött och tänkte att jag inte behövde solskydd som andra fjantar. Jag hade fel. Jag brände mig lila och fick en film av vatten under huden som tog sig uttryck i uppblossande vattenblåsor. Jag slet bort den brända huden från axlarna innen den nya läkt till sig under och det var antagligen inte särskilt smart. Feber fick jag också.

Andra gången var första gången jag kom till Nya Zealand år 2007. Jag brände mig direkt till feber – ja redan den första dagen. Sedan dess har jag bränt mig ett flertal gånger, vissa av dem till feber, men förhoppningsvis så kommer det aldrig att ske igen. Nuförtiden är jag en vis man. Jag går klädd i långärmat och hatt på stranden samt använder solskydd som vanligt folk. Mina axlar, övre rygg och bröst samt mitt ansikte är dock alla ganska solskadade. Men det är skit jag får ta. Är huvudet dumt så får kroppen lida.

Jag gissar att min känslighet mot solen till viss del beror på en Roaccutankur som jag tog i 16-årsåldern och detta eftersom jag alltid var brun och fin på somrarna när jag var liten. I vilket fall så för detta oss till en annan fördel jag vill tillskriva det råa köttet: det fullständiga eliminerandet av acne. Äter jag vanlig mat så kommer acnen som ett brev på posten, trots att jag är över 30 år och trots att jag tagit en sådan stark medicin i min ungdom. När jag återgår till det råa köttet så är acnen borta på några få dagar.

Hur som helst: livet går vidare men det råa köttet består. Igår blev det sashimi. Både lax och tonfisk. Jag skar upp fisken lagomt fint åt min flickvän men åt naturligtvis hela stycken själv.

fiskbitar

sashimi

Till vänster skymtar sojan och wasabin. Sån skit äter jag inte om jag får välja. Och ett val har man alltid. Jag säger nej. NEJ!

Visst kan det vara trevligt att äta rå fisk nån gång då och då men inte ger det samma välmående som ett stycke färskt rött kött med mycket gult oljigt fett. Idag blev det T-Bone Steak och lite kalvlägg eller tjurlägg eller kolägg. Min T-Bone Steak gick lös på cirka 100 kronor kilot vilket man får betrakta som jävligt bra pris.

T-Bone Steak

Känslan efter att ha tryckt i sig ett stycke prima färskt rått rött kött med rikliga mängder gulaktigt oljigt fett är obeskrivlig. Jag har prövat en och annan drog i mina dagar och detta slår allt. En frid som inte är av denna världen sprider sig i kroppen och en skön värme pulserar från hjärnan ändå ut i fingertopparna, tårna och fortplantningsorganet. Hela nervsystemet signalerar välbefinnande. Konstant extas i perfekt dos. Det är bättre än orgasm. Det händer något bakom ögonen, inne i den grå skvalpande fettmassan och det är fantastiskt att uppleva.

Jag gissar att människans besatthet vid droger kommer sig av att den tillagade maten inte ger den kick som hjärnan behöver. Den kick som rått kött och det rätta fettet ger. Denna drog är som ingen annan. Utan bieffekter och med härligare effekter. Det är dock väldigt få som känner till den. Skulle myndigheterna få nys om detta så skulle rått kött och rått gult oljigt animaliskt fett förbjudas helt och hållet. Så säg inte ett knyst. Låt köttet och fettet tysta munnen och njut.