Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Mongolisk BBQ utan eld

november 22, 2011

Efter att ha nyligen ha studerat Mount Roskill och New Lynn i google maps så insåg jag att det är park nästan hela vägen från mitt hus i Mount Roskill till Les Mills i New Lynn. Då min träningspartner som vanligt ballade ur så valde jag igår eftermiddag att gå dessa cirka 7km till gymmet. I ryggsäcken hade jag en termos med halvjäst opastöriserad mjölk. Jag hade av ren lättja inte ätit sedan klockan 22.00 dagen innan. När gympasset var avklarat så var klockan 19.00 på kvällen och jag var svulten som en varg i en botanisk trädgård. Jag drack min post-workout-mjölk men den rådde inte bot på hungern.

På vägen tillbaka så stod lyckligtvis portarna öppna till Gengis Khan vars buffé är en tröst för trötta vandrare och feta bilister. Jag betalade för mig och fyllde sedan upp min snålt tilltagna skål med rått nötkött, rått lammkött och två sorters rå lök för att skyla köttet. Tanken är att innehållet i gästernas skålar skall passera den fullt synliga stekytan i restaurangens mitt men jag tog istället en lång lov runt det osande steknavet till ett litet skymt bord i ett hörn där jag trodde jag skulle få äta ostört.

Olyckligtvis så tog det inte lång tid innan fler gäster började anlända och fylla upp borden runtomkring. Jag fick skymma min skål med armen och gaffla in köttet snabbt som blixten i munnen. Och en av de anställda sprang fram och tillbaka, fram och tillbaka, på värdelösa ärenden. Jag fick inte en lugn stund och backade därför bara två gånger. Löken slank också ner i paniken.

När jag till slut kom hem, trött och kärlekskrank, så fick jag kalla handen. Min lökandedräkt var tydligen fruktansvärd. Och var värre är, nu i morse var den enligt vittnes utsago ”ännu värre”. Så ingen kärlek och halvrisigt käk under stressiga omständigheter. Det blir nog ingen mer Gengis för min del. Erfarenheten och plånboken säger att det är bättre att bara köpa lite kött i livsmedelsbutiken och trycka i sig på en parkbänk.