Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Innanför ringmuren

september 14, 2010

Andra anhalten på min resa genom Sverige var Visby på Gotland där jag stannade i ett par dagar (från söndagkväll 29/8 till onsdagmorgon 1/9). Turistsäsongen var lyckligtvis över så min tajming kunde inte ha varit bättre. Det enda som störde lugnet var urinvånarnas galna bilfärder genom gamla stan. Jag kan inte fatta hur det kan vara lagligt att brumma bil där – kulturminnesmärkt som det är. Men invånarna klagar nog inte. Att slippa gå minsta bit är en mänsklig rättighet numera.

På måndag passade jag på att besöka den beryktade fiskrestaurangen Bakfickan i gamla stan och mina förväntningar möttes. Visst, fisken var inte rå och jag gjorde min hälsa en otjänst men det var gott i alla fall. Dagens rätt var stekt strömming, potatismos och pepparsmör. Det gick loss på 90 kronor inklusive bröd och vatten. Till detta drack jag Wisby Klosteröl. Mycket gott.

Måste förresten inflika att jag även testade mjödet på Sjätte Tunnan i Stockholm, gamla stan. Måste nog säga att jag föredrar det mörka honungsölet på Olde Hansa i Tallinn, Estland. Nu är jag ju ingen öl eller mjödkännare och därtill handlar ju bloggen om kött men det är alltid trevligt att prova på lokala specialiteter när man är ute i den stora vida världen.

På måndagkväll köpte jag på mig lammhjärta och högrev från en Ica-butik som låg strax utanför den södra muren.

Lammhjärtat var vedervärdigt – det var helt enkelt inte färskt – så det åkte ned i soporna illa kvickt.

Högreven passade jag på att grilla på tisdag kväll – på en usel engångsgrill kan tilläggas – tillsammans med lite fake-chorizos samt en specialitet från Uruguay: paprika med ägg och ost inuti. Jag vet, synderna tar aldrig slut, men jag såg i alla fall till att köttet var blodigt i mitten.

Det fanns även tid för romantik i Visby och nu får ni för första gången se min flickvän i bild:

« Previous post