Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Fest i Kapernaum

juli 5, 2010

Aussie Butcher i New Market har nyligen börjat vakuumförpacka sitt obskyra kött – lever, njurar, hjärta etc – istället för att frysa ned det och detta är till mycket stor glädje för mig. Äntligen får jag äta färsk lever och färska njurar. Jag som aldrig ätit färska njurar förr.

Häromdagen köpte jag på mig 6 kg ytterlår, 4 kg fårhjärta, 2 kg lammlever och 2 kg lammnjurar samt ett stort och präktigt märgben uppsågat i tre bitar. Jag surrade lite med slaktaren om kött, lammhjärnor och vakuumförpackning. En trevlig karl som kan sitt kött.

Nedan står bordet mitt dukat med kött av bästa slag:

Rå och färsk lammnjure var utsökt gott. Det slår faktiskt lever med hästlängder. Det är svårt att beskriva smaken i ord men mild och spännande på samma gång är den bästa sammanfattning jag kan ge.

Det enda smolket i glädjebägaren är att min flickvän med stor bestämdhet vägrar äta organ vare sig de är råa eller upphettade. Hennes mun blir till ett smalt streck och ögonen ter sig kalla och obevekliga i sin vägran var gång jag för det på tal. Jag har dock mina tricks och knep. Häromdagen slukade jag några lammhjärtan för att kort därefter tungkyssa min brud både länge och väl. Några gram fårhjärta fann nog sin väg ned till hennes matspjälkningsapparat. Hon visste vad jag ätit men så länge jag inte för det på tal och så länge hon inte måste utföra en handling så går det an. Jag känner mig lite som en fågelmamma. Ni kan dock vara lugna för att jag inte kommer att kräkas upp någon mat i hennes mun. Jag må vara egensinnig men jag är inte sjuk i huvudet.