Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Det kostar att ligga på topp

oktober 2, 2010

Jag har den senaste veckan dragit ned på födointaget av ren och skär lathet och bortskämdhet. Det är drygt att ta sig land och rike runt för att köpa mjölk och vad mera är: smaskigt fett och kött till rimligt pris går inte att få tag i. Så jag har i 5 dagar legat på cirka 2000 kcal om dagen och vikten har fullkomligt rasat som ett resultat av detta. Rutorna har mejslats fram och låren är som huggna i granit. Erfarenheten säger att jag behöver äta ca 4500 kcal om dagen för att vara viktstabil på 80 kg i bra form (7-8% kroppsfett). Detta är ganska mycket energi för någon som väger och rör på sig så lite som jag: 2 mils cyklande i makligt tempo varannan dag kombinerat med en timmes styrketräning är verkligen ingenting. Så varför behöver jag så mycket energi? Jo det ska jag tala om – det är min hjärna som är dyr i drift.

Hos en vanlig dödlig människa så står hjärnan för ca 20% av energibehovet. Hos mig så står hjärnan för 50% av energibehovet! Och det är inte för att den är stor. Det är neurontätheten som är boven i dramat. Ingen oinvigd som ser mig kan ana vilka storslagna processer som pågår inne i den gråa skvalpande fettmassan jag har mellan öronen. Och inte ens om de invigdes i det stora mysteriet så skulle de begripa. Det är nämligen för mycket för en vanlig dödlig.

Nu har jag i alla fall ryckt upp mig och satt tillfällig punkt för svälten. Med bara 2 liter opastöriserad mjölk och 500 gram sidfläsk så är hela dagsbehovet täckt. Det trycker jag lätt på 20 minuter. Bon appétit!

« Previous post
Next post »