Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Hur man äter rått kött

januari 28, 2010

Att äta rått kött kan vara besvärligt för en nybörjare. Sättet på vilket man äter tillagat kött har föga överförbarhet på det råa köttet. Du kan glömma allt vad kryddor, bestick och etikett heter. Du måste släppa fram djuret i dig och använda de verktyg som moder natur utrustat dig med. Vi tar det steg för steg.

1. Införskaffa lämplig köttbit. Gärna rumpstek eller högrev. Huruvida köttet kommer från livsmedelsbutik, närmaste jägare, road-kill eller från ett djur du dödat med dina egna, eventuellt bara, händer är upp till dig.

2. Salta, peppra eller krydda INTE köttet. Rått kött är komplett mat och kryddor förhöjer ej denna smak. Kryddor gör sig bara med tillagat kött. Faktum är att nästan alla former av tillagning kräver kryddor för att det ska smaka nåt överhuvudtaget. Undantagen är grillning och tillagningsmetoder där hela djuret tillagas på en gång, tex kokning i övertäckt grop. Men nu ska vi inte förirra oss djupare in på det tillagade köttets domän. Ämnesområdet är och förblir rått kött.

3a. Om du orkar lyfta köttbiten så placera den på ett bord. Sätt dig på en stol invid bordet. Greppa köttstycket med båda händerna. Lyft upp köttet mot skyn och prisa gudarna för deras gåva. För sedan köttet mot munnen. Öppna dina käkar. Sätt tänderna i köttet. Slit av en munsbit samtidigt som du håller emot med händerna. Tugga valfritt antal gånger så att köttbiten täcks med saliv. Svälj. Upprepa tills köttet är slut.

3b. Orkar du inte lyfta köttbiten så slå dig ned bredvid den och sänk huvudet mot köttet. Sätt tänderna i köttet. Slit av en munsbit. Tugga valfritt antal gånger så att köttet täcks med saliv. Svälj. Upprepa tills köttet är slut.

4. Köttet är slut och dina händer är skitiga. Tappa upp kallt vatten i diskhon eller bege dig ned till närmaste vattendrag. Nedsänk händerna i vattnet. Vänta i 30 sekunder tills köttslamsorna och blodet har vattnats upp. Gnugga sedan händerna mot varandra i 30 sekunder tills de är rena. Torka av dig på lämplig handduk eller låt händerna självtorka, gärna i solen. Är händerna väldigt fettiga så bör du gnugga dem med galla. Införskaffa en galltvål för ändamålet.

Jag kommer inom kort att publicera en instruktionsvideo där jag personligen visar hur det går till. På köpet skingrar jag alla eventuella tvivel om min seriositet. Jag är dödligt allvarlig.