Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Folk som inte hör hemma inomhus

maj 15, 2010

Det finns vuxna människor i denna värld, män såväl som kvinnor, som varken kan städa, tvätta, laga mat eller hålla sina materiella ägodelar i gott skick. Det är inte frågan om lathet. Detta går mycket djupare. Det är något som saknas i deras genetiska konfiguration. En total frånvaro av gentranskription för hushållssysslor. Kärnan i det hela är en slående oförmåga att bedöma och kontrollera tillstånd såsom blöt, torr, färsk, förfallen, tillagad, bränd, öppen och stängd.

  • Blöta klädhögar lämnade åt sitt öde.
  • Golvmoppen och dammtrasan lämnade att ruttna mellan städomgångarna.
  • Maten bränd till kol i stekpannan.
  • Flera glas i kras var gång det diskas.
  • Dörren till frysen lämnad öppen var gång den öppnats.
  • Dörren till kylskåpet med stor bestämdhet stängd, men bara under strömavbrott och andra tillfällen av självutlöst strömbortfall.
  • Dörren till huset i bästa fall olåst och nycklarna placerade i ett kvantmekaniskt tillstånd av varken här eller där.

Ja, listan kan göras oändligt lång.

Att påpeka detta för dessa människor är meningslöst. De kan helt enkelt inte utföra sysslorna ordenligt oavsett hur mycket de försöker. Det ligger inte i deras gener. Vad vi har att göra med här är människor med gener som hållits helt intakta sedan urminnes tider. Vad vi betraktar är människor som lika gärna kunde ha strosat omkring på planeten för 100,000 år sedan, ja kanske så mycket som 500,000 år sedan.

Det är ganska fantastiskt att det i denna tid vandrar omkring arkaiska människor mitt ibland oss; särskilt eftersom de är helt okända för vetenskapen trots att planeten kryllar av dem. Enorma informationsbanker som bara väntar på att bli avlästa och analyserade. Ett språng i vår förståelse av det förlutna som bara väntar på att äga rum.

Ärligt talat så krävs det ingen vetenskapsman för att utifrån dessa speciment sluta sig till den arkaiska människans livstil. Det är tydligt och klart att den arkaiska människan ej tvättade de få kläder han/hon bar, ej städade, ej bodde i ett permanent hem, ej samlade på sig och underhöll någon signifikant mängd materiella ägodelar, samt ej tillagade eller lagrade sin mat.