Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

Om proteinsyntes

december 2, 2010

Skrivet av Tim Båtsman Oktober 17 6:42

Roligt att du är uppväxt i Umeå. Medan jag läste din blogg trodde jag du kom söderifrån. Bor du på NZ nu eller? Är det en bra boplats för någon med din kost? Så allt ditt energi intag utgörs av animaliskt fett?

Jag har just läst om Ori Hofmekler’s ”warrior diet” och han argumenterar att vi ska inta majoriteten av vår föda kväll och natt eftersom att människan anpassats till att äta kväll och natt. Detta innebär ett väldigt begränsat födo intag under dagen och frosseri på kvällen (starving/overeating). Några synpunkter om detta? Hur ofta måste du själv, som vad jag förstår intar rätt många kalorier i en måltid, äta?

Jag ställde ytterligare några frågor, som kommentarer, på bloggen. Du får gärna svara på dem.

Burit på mjölkkanna, ätit rå benmärg, köpt 20kg vassle av Henrik Eiselt jo jag har hunnit göra en liten del av det ddu gör iaf :P. Har du testat mixa benmärg med mjölk för att lättare få i sig det? Det är ju kraftigt som fan.

Du köper alltså kött på en vanlig affär? Det finns inget slakteri här i skellefteå och jag har inte hunnit besöka några boskapsägare än. I och för sig är hela min släkt och många vänner jägare så jag borde kanske besöka dem nu i jakttider.

Du pratat om att bloggen även ska ta upp din träning, hur går det med det?

Har du känt av några märkvärda positiva kognitiva och/eller fysiska förändringar tack vare din diet?


Skrivet av Arvid Eriksson Oktober 26 22:46

Ber om ursäkt för dröjsmålet, har haft datorhaveri med mera. Jag har besvarat flertalet frågor du ställde på bloggen. Ska lägga till ditt inlägg här i min ”email-kategori” på bloggen och besvara det där.


Skrivet av Tim Båtsman Oktober 27 12:51

Ja det kan du göra.

Sedan kommer jag kanske ha några kortare frågor lite nu och då. Sedan jag skickade meddelandet har jag hunnit äta 800 gram fransyska och cykla 3 mil för att träffa min nya mjölkbonde. Tänker börja experimentera med fermentering av baljväxter, sädesslag och nötter eftersom att jag inte riktigt har resurser för att gå 100% animaliskt. Jag tänker sno det bästa från båda världarna, jag finner t.ex. grönsaker opraktiska p.g.a. fiberinnehåll, men löser detta med en råsaftscentrifug.


Skrivet av Arvid Eriksson December 02 15:07

Jag hänger i Nya Zealand men har ännu inte något permanent visum. Ämnar ordna det.

Nya Zealand är perfekt för någon med denna kost eftersom köttet är gräsmatat, färskt och billigt. Mjölken är också bra av samma anledning om man nu orkar ta sig ut till mjölkbonden. Måste fixa bil snarast.

Jag inhämtar en stor del av min energi från rått animaliskt fett. Säkert 60-70%. Jag räknar dock inte på saken utan äter mig helt enkelt mätt.

Jag äter 1-2 måltider om dagen, på eftermiddag/kväll, normalt efter träning. Jag tycker detta är bekvämt men jag tror inte det har särskilt stor betydelse i övrigt.

Jag gillar inte att mixa saker särskilt mycket. Jag äter allt som det är. På så sätt kan kroppen enklare bedöma kvalitén på det man stoppar i sig. Den bästa märgen sitter i smalbenet på köttdjuret och är väldigt mjuk, oljig och mättande.

I Sverige köper jag köttet i vanlig affär ja. I Nya Zealand så handlar jag dock från mer specialiserade butiker som styckar allt själva. Jag kommer att börja köpa direkt från en köttbonde om allt vill sig väl. På längre sikt så kommer jag att producera mitt kött och min mjölk helt själv.

Jag kommer att börja blogga om träningen inom kort.

De effekter jag märkt av kosten är bättre immunförsvar (så länge jag avstår tillagad kost), förbättrad hälsa i matspjälkingsapparaten samt att jag slipper bli trött och seg efter måltider.

« Previous post