Bygga Muskler Gå ner i vikt Gå upp i vikt

internetköttfärs

maj 30, 2010

Avsändare: xxxxx@hotmail.com
Datum: Söndag, 30 maj, 2010 10:28 AM (GMT +12)

Hej.

Jag heter XXXXXX och sitter i denna stund o äter min livs första måltid rått kött. Köttfärs närmare bestämt. Det smakar inte mycket alls. Av en slump kom jag samtidigt förbi din site. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men jag kan väl skjuta några frågor. Hur är det där med parasiter i kött? Hur mår du efter antal år av köttätande, några förändringar? Har du sett filmen Ravenous? Äter du bara kött, inget annat? Det var allt, för nu.


Avsändare: arvid@proteinsyntes.se
Datum: Söndag, 30 maj, 2010 1:57 PM (GMT +12)

Hej XXXXXX,

Jag rekommenderar rått kött men avråder från butiksmald köttfärs. Det är snuskigt helt enkelt.

Parasiter i kött vet jag väldigt lite om för jag har aldrig drabbats av dem. Risken för parasiter i köttet torde vara betydligt större om man äter allätare / rovdjur än om man äter vanliga hederliga gräsätare. Risken torde också vara större ju större och äldre djuret är. Risken att stöta på parasiter är också betydligt större i vattenlevande djur än vad den är i landlevande djur. Att äta rått valkött från en gammal självdöd val är nog det värsta man kan göra om man är rädd för parasiter. Håller man sig till nöt och får så ska det nog vara relativt riskfritt. Chansen att dö i en trafikolycka på vägen till eller från livsmedelsbutiken är antagligen signifikant större. Sedan ska man ju ha klart för sig att inmundigande av parasitsmittat kött inte är synonymt med att själv ”smittas” av parasiten. En annan fråga är ju om det ens är skadligt att ha lite ”parasiter” i kroppen. Äter man bara bra (rått kött) så kanske ”parasiten” håller sig på sin kant och till och med gör nytta.

Jag mår helt ok efter mina 6 års köttätande. Magen är i betydligt bättre skick än vad den var innan. Återgår jag till vanlig mat så blir jag dock allvarligt sjuk – experimentellt bekräftat flera gånger – då det skett en immunologisk och matspjälkningsmässig anpassning till det råa köttet. Sedan ska man ju inte sticka under stol med att kost bara är en bit bland många i välmåendets stora pussel.

Jag har sett filmen Ravenous men jag ser inte vad det har att göra med ätande av rått kött. Associerar man ätande av rått kött med kannibalism så har man inte riktigt tänkt till. Vars köttet kommer ifrån är en sak, huruvida det är rått eller tillagat en helt annan. Det skulle hur som helst aldrig falla mig in att äta människokött då människan är alldeles för högt upp i näringskedjan och äter alldeles för mycket skit. Jag är mån om min hälsa.

Jag äter mestadels bara kött men det slinker ner lite frukt eller bär 1-2 gånger i månaden. Inte för att jag tror att det är nödvändigt utan för att jag tycker det är gott. Därtill dricker jag opastöriserad mjölk och äter opastöriserad grädde/smör.

Ha det gott!

Mvh,
Arvid Eriksson


Avsändare: xxxxx@hotmail.com
Datum: Söndag, 30 maj, 2010 22.23 (GMT +12)

Oj. Tack för ett sådant uttömmande och snabbt svar, det var inte förväntat. Det här är allt mycket intressant tycker jag. Jag har själv besvär med mage och även leder, varför jag börjat se mig om alternativa vägar. Det började faktiskt med kostdoktorn.se. Och opastöriserad mjölk! Pasteur skulle vrida sig i sin grav. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro om allt det här. Jag måste smälta det, och läsa. (Trots allt, kan du ju vara vilken månglare som helst.) Vad menar du förresten med att immunförsvaret ställer om inför den nya kosten? Och hur ser du på det där med hjärt- och kärlsjukdomar, med anledning av din kost?

Du äter alltså mer eller mindre bara kött. (Det känns som om jag för en konversation med ett djur.) Jag var bara tvungen att upprepa det. Det tål också att upprepas, tycker jag. Det är ju lite svindlande, faktiskt. Frågan om ravenous hade förövrigt ingenting alls att göra med ditt eget, eller någon annans, köttätande. Det var ett sidospår helt enkelt. Fast när jag tänker på det, associerar jag filmen mer med köttätande än kannibalism. Och så fick han ju superkrafter. Superkrafter är tilltalande. Du äter inga ägg då? Själv äter jag runt 4 råa ägg om dagen, inblandat i en smoothie med keso, mjölk, yoghurt, bär och bananer. Men det kostar så in i backen. Det är dock gott. Klart slut.

Vänligen,
XXXXXX XXXX


Avsändare: arvid@proteinsyntes.se
Datum: Måndag, 31 maj, 2010 11:04 AM (GMT +12)

Faktum är att Louis Pasteur tog fram metoden för vin och inte mjölk. Dessutom gav han på sin dödsbädd sitt fulla erkännande till Bernard Bechamps arbete med påståendet ”Bernard hade rätt: mikroben är ingenting, terrängen är allting”. 🙂

Angående immunförsvaret, matspjälkning och rått kött så är det egentligen helt omvänt; alltså att immunförsvaret och matspjälkningsapparaten måste anpassa sig till tillagad mat och äter man bara rått kött/fett/mjölk så försvinner denna förvärvade anpassning vilket leder till kraftiga reaktioner vid sporadiskt inmundigande av tillagad mat. Immunförsvaret reagerar på den tillagade maten som en inkräktare och det är bara genom lång och stegvis tillvänjning som immunförsvaret slutar göra detta. Att bara äta rå mat och sedan plötsligt äta tillagad mat är alltså helt vanskligt. Då är det betydligt bättre att äta både rå och tillagad mat varje dag så att kroppen upprätthåller sin bekantskap med den tillagade maten. Eller köra 100% rått och aldrig någonsin avvika från det.

Notera också att jag *ej* rekommenderar råa vegetabilier – eller tillagade för den delen – i signifikanta mängder då de är svårspjälkade, har lågt innehåll av essentiella näringsämnen samt innehåller olösliga fibrer som ställer till med elände i mage och tarm. Det är kött, animaliskt fett och eventuellt lite mjölk som jag åsyftar med rå mat. Äter man mycket vegetabilier – i synnerhet socker eller stärkelserika vegetabilier såsom frukt, spannmål och nötter – så tappar man också aptiten för rått kött och vice versa. Det är helt enkelt onaturligt att kombinera signifikanta mängder rått kött/fett/mjölk med såväl tillagade animalier som tillagade eller råa vegetabilier. Det går inte ihop med immunförsvar, matspjälkning, metabolism och aptit.

Jag äter inga ägg då jag inte gillar smaken särskilt mycket samt tenderar att bli risig i kistan av mer än 4 råa ägg även om de äts som ett separat mål. Tillagade ägg blir jag slö och sjuklig av precis som av all annan tillagad mat.

Mvh,
Arvid Eriksson

« Previous post
Next post »